Za uporabo kalkulatorja morate imeti vključeno izvajanje JavaScript kode.

Pogoji uporabe spletne strani s kalkulatorjem ogljičnega odtisa

1. Spletna stran

Lastnik in administrator spletne strani s kalkulatorjem ogljičnega odtisa kalkulator.umanotera.org in vseh morebitnih podstrani te spletne strani (v nadaljnjem besedilu: Spletna stran) je Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, Trubarjeva 50, 1000 Ljubljana, matična št. 5892279000.

Dostop in uporaba Spletne strani sta dopustna pod pogoji, ki jih določajo veljavna zakonodaja, ti Pogoji uporabe spletne strani s kalkulatorjem ogljičnega odtisa (v nadaljnjem besedilu: Pogoji uporabe) ter drugi predpisi, na katere se sklicujejo ti Pogoji uporabe.

2. Vsebina Spletne strani

Vsebina objavljena na Spletni strani je splošnega informativnega in ozaveščevalnega značaja in ne predstavlja orodja za pripravo poročila o emisijah toplogrednih plinov, na katerega se lahko zanesete. Za uporabo informacij, ki so objavljene na Spletni strani, Umanotera ne odgovarja. Če Spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih strani in vsebine na teh spletnih straneh, so takšne povezave zgolj informativne narave. Nad vsebino na teh spletnih straneh Umanotera nima kontrole ali vpliva.

Umanotera si prizadeva, da je vsebina Spletne strani posodobljena in vsebuje pravilne informacije in gradiva, vendar pa točnosti, celovitosti in ažurnosti ne zagotavlja in k temu ni zavezana. Umanotera ne prevzema nobene odgovornosti za škodo zaradi nedostopnosti, spremembe, pomanjkljivosti, napake ali zastarelosti informacij, objavljenih na Spletni strani. Prav tako ne zagotavlja, da bo Spletna stran ali katerakoli vsebina na njej vedno dostopna oz. da bo dostop nemoten. Spletno stran ali njene dele lahko kadarkoli umakne ali spremeni brez predhodnega opozorila.

Za kakršnakoli vprašanja in več informacij o vsebini, ki je objavljena na Spletni strani, kontaktirajte Umanotero na info@umanotera.org.

3. Pravice intelektualne lastnine

Umanotera je imetnik vseh avtorskih pravic na vsebini, objavljeni na Spletni strani. Za zasebno uporabo je dovoljeno tiskanje, kopiranje ali shranjevanje delov Spletne strani. Orodij in gradiv na Spletni strani ni dovoljeno uporabljati v poslovne namene brez Umanoterinega predhodnega pisnega soglasja.

Na spletni strani, katere lastnik ste, lahko ustvarjate povezave na domačo Spletno stran na način, ki je skladen s pravom in ne škoduje dobremu imenu, ugledu ali poslovanju Umanotere oz. na način, da se ne okoristite z Umanoterinim ugledom neupravičeno. Prepovedano je objavljanje povezav na Spletno stran, ki nakazujejo ali bi lahko nakazovale na kakršnokoli povezovanje, sodelovanje ali potrditev s strani Umanotere, ki pa ne obstaja.

Umanotera si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli umakne dovoljenje za objavljanje povezav na Spletno stran in/ali brez navedbe razloga zahteva, da takoj umaknete kakršnokoli povezavo na Spletno stran.

4. Varstvo osebnih podatkov

Spletna stran ne uporablja piškotkov, s katerimi bi Umanotera shranjevala oz. pridobivala dostop do podatkov o uporabnikih ali o napravah, s katerimi ti dostopajo do Spletne strani. Spletna stran uporablja sejne piškotke, ki se po vsaki uporabi kalkulatorja samodejno pobrišejo.

Več o varstvu in obdelavi osebnih podatkov je navedeno na Umanoterini strani Kako delujemo.

Spletna stran vsebuje hiperpovezave do in podrobnosti o spletnih mestih tretjih oseb. Umanotera nima nadzora in ni odgovorna za politike in prakse varstva osebnih podatkov tretjih oseb.

Če uporabljate kalkulator ogljičnega odtisa vgrajen (embedded) na drugem spletnem mestu, upoštevajte, da lahko za spletno mesto, na katerem je kalkulator vgrajen, veljajo drugačna pravila v zvezi z varstvom osebnih podatkov.

5. Spremembe Pogojev uporabe

Umanotera lahko Pogoje uporabe kadarkoli spremeni. Ob obisku Spletne strani po uveljavitvi spremembe Pogojev uporabe vas bodo zavezovali spremenjeni Pogoji uporabe, zato je priporočljivo, da občasno preverite njihovo vsebino.

Zadnja sprememba Pogojev uporabe: 10. 11. 2023

6. Pravo

Pogoji uporabe se presojajo po pravu Republike Slovenije.

7. Kontakt

Za kakršnakoli vprašanja v zvezi s temi Pogoji uporabe lahko kontaktirate Umanotero na info@umanotera.org.